Відбулось засідання круглого столу на тему «Упровадження стандартів ґендерної рівності в апараті Верховної Ради України» за участі експерток, представниць наукового середовища, міжнародних партнерів та донорів, що працюють у сфері впровадження ґендерної рівності.

Відкриваючи захід, керівниця Управління кадрів апарату Верховної Ради України Тетяна Пажитнова зазначила, що сьогодні в усьому світі значна увага приділяється питанням ґендерної рівності на робочому місці й Управління кадрів відчуває потребу враховувати ці тенденції під час роботи з персоналом.

Експертка проєкту ЄС-ПРООН з парламентської реформи Юлія Лихач представила проєкт методичних рекомендацій з проведення ґендерного аудиту та результати ґендерного аналізу апарату за підсумками проведеного у грудні 2019 року опитування, в якому взяли участь 140 працівників та працівниць.

Опитування показало, що співробітники не є носіями найпоширеніших ґендерних стереотипів (98 відсотків опитаних вважають, що піклування про родину і дітей чоловік і жінка мають здійснювати разом, а 80 відсотків зазначили те саме про матеріальну відповідальність в родині).

Водночас більше половини опитаних (53 відсотки) визнали, що в положеннях про їхні структурні підрозділи не передбачені цілі щодо ґендерної рівності, а 49 відсотків вказали, що не мають у своїх КРІ (Key Performance Indicators — ключові показники ефективності) завдань, пов’язаних з рівністю.

Повна версія за посиланням https://cutt.ly/rrcPf6G

Керівниця Управління кадрів апарату Верховної Ради України Тетяна Пажитнова подякувала міжнародним партнерам за допомогу в проведенні аналізу та напрацюванні методичних рекомендацій з проведення ґендерного аудиту і запевнила, що цим аспектам буде приділено особливу увагу під час підготовки плану з реалізації стратегії розбудови кадрового потенціалу апарату, що була затверджена у грудні минулого року.

Інформаційне управління апарату Верховної Ради України.