Малолюбашанська ОТГ, яка об’єднала одинадцять населених пунктів колишніх трьох сільрад Костопільського району Рівненщини, незважаючи на молодий вік, вже встигла багато зробити для їх розвитку. Тут будують дороги, благоустроюють населені пункти, довели до пуття соціальні об’єкти, підтримують інвесторів, завдяки чому ті створили більше ста робочих місць для місцевих мешканців… Одне слово, люди переконалися, що децентралізація пішла на користь їхній громаді, яку очолює справжній господар Віктор Талащук (на знімку).

Торік ОТГ отримала 23,5 мільйона гривень власних доходів, що набагато більше, ніж у 2018-му. А такий показник, як податки на доходи фізичних осіб, котрий визначає рівень тіньового бізнесу, в ОТГ виконано на 147 відсотків.

Справедливо: якщо громада заробила кошти, то й має право витрачати їх на благо громади. 

Голова Малолюбашанської ОТГ Віктор Талащук розповів:

— По закінченні свят одразу приступили до капітального ремонту клубу в селі Данчиміст, благоустрою території навколо нього. На це з бюджету ОТГ виділили 1 мільйон 80 тисяч гривень.

Продовжуємо власним коштом капітальний ремонт приміщення під дитсадок у селі Новий Берестовець, завершити який плануємо до кінця літа. Цим стовідсотково забезпечимо дошкільнят сіл Маща, Новий Берестовець, Кам’яна Гора, Глажева та частково Лісополя місцями в дитсадку. На це торік витратили більше мільйона гривень, у нинішньому — виділили ще 680 тисяч. На придбання меблів, інвентарю, обладнання виділимо 200 тисяч гривень. Цими днями здаємо в експлуатацію збудовану за кошти ОТГ лінію електромереж на новобудовах у селі Мала Любаша вартістю 2,6 мільйона гривень.

Рівне.

Фото надано автором.