«Щороку, починаючи із 2014-го, «Укрпошта» видає поштові марки, присвячені українській армії та українським захисникам. І тим, хто вижив, і тим, хто віддав власне життя», — зазначила начальник управління філателістичної продукції «Укрпошти» Наталія Мухіна та зауважила, що це найвідповідальніший випуск року, бо він про незламність і героїзм. «Душею і серцем вболіваючи за Україну та за її героїв, ми в такій формі намагалися віддячити та увіковічнити захисників Донецького аеропорту, яких за мужність і неймовірну стійкість назвали кіборгами», — додала вона.

Урочиста церемонія спецпогашення поштової марки «Вони вистояли! Не витримав бетон!» відбудеться о 14-й годині в Національному музеї історії України у Другій світовій війні за участю захисників Донецького летовища, ветеранів АТО/ООС, міністра інфраструктури Владислава Криклія, міністра у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб Оксани Коляди, генерального директора «Укрпошти» Ігоря Смілянського, автора марки, графіка Андрія Єрмоленка та вихованців Київського військового ліцею імені Івана Богуна.

Прикметно, що введення цієї марки в обіг відбудеться у День Соборності, адже у 2014—2015 роках українські воїни, як і їхні попередники сторіччя тому у боях з тим само ворогом, боронили соборність та незалежність України.

Фото надано автором.