Микола Весельський (на знімку)  вчений-орнітолог, член Житомирської обласної організації Національної спілки краєзнавців України, учасник 18, 20 і 23-ї антарктичних експедицій на українській станції «Академік Вернадський».

Як зазначає сам автор, світлини, представлені на виставці, це лише невелика частка зроблених ним за два з половиною року, коли він працював дослідником-біологом на далекому південному материку, вивчаючи флору і фауну океану та прибережжя. Його знімки яскраво ілюструють життя та роботу дослідників на станції, суворий клімат Антарктиди, її величні пейзажі, унікальний рослинний і тваринний світ.

На відкриття виставки запросили вчителів географії та біології, місцевих фотографів та усіх, хто цікавиться подорожами і науковими дослідженнями. Усі із захопленням слухали надзвичайно цікаві та нерідко кумедні розповіді науковця про зимівлю на станції, побут полярних дослідників, розмаїття тварин і птахів, мальовничі атмосферні явища та неймовірні краєвиди крижаного континенту.

Виставка діятиме у Музеї історії міста Бердичева до кінця січня. Тим часом сам дослідник не виключає, що знову візьме участь у полярній експедиції, а поки що збирається зосередитися на вивченні птахів і звірів Житомирщини.

Житомир.

Фото з сайту berdichev.biz.