На знімку: військові лікарі надають медичну допомогу жителю прифронтового району.

Як поінформували в прес-центрі Об’єднаних сил, їх головна мета — оперативно надати кваліфіковану допомогу місцевим жителям прифронтових містечок і сіл Донеччини та Луганщини й охопити якомога більше людей, передусім похилого віку та дітей.

До складу таких груп входять терапевти, стоматологи, хірурги, які за власним бажанням прибувають з бойових бригад і мобільних військових госпіталів та їдуть працювати у прифронтові райони.

— Щотижня мобільні групи виїжджають у прифронтові райони Донбасу. Спочатку працювали в районах розведення сил та засобів, зокрема, в Золотому та Миколаївці. Далі ми розгорнули роботу в Новолуганському та інших населених пунктах Донеччини і Луганщини. Тобто там, де наша допомога вкрай необхідна місцевому населенню, — повідомив помічник командувача Об’єднаних сил зі стратегічних комунікацій полковник Дмитро Бородавко.

Цими днями мобільна група провела огляд і надала консультації мешканцям у населених пунктах Миколаївка та Кримське із застосуванням сучасного діагностичного обладнання.

Фото прес-центру Об’єднаних сил.