За інформацією Головного організаційного управління апарату Верховної Ради України, з початку скликання розглянуто 463 проєкти законів, із яких 158 прийнято в цілому, 43 — у першому або другому читанні, 20 — враховано та відправлено на доопрацювання. Ще 242 законопроєкти були відхилені Верховною Радою та зняті з розгляду.

З числа прийнятих законів, на кінець другої сесії підписано і введено в дію 137, з них 14 — з питань ратифікації міжнародних угод, 109 — про внесення змін до актів чинного законодавства. У новій або оновленій редакції введено в дію 14 законів. Ще 21 прийнятий закон перебуває на стадії оформлення або очікує на підпис Президента України.

На 10 законів, із яких дев’ять є перехідними із попередніх скликань Верховної Ради, Президентом України було накладено вето.

Верховна Рада дев’ятого скликання під час другої сесії розглянула шість повернутих законопроєктів і три з них прийняла з пропозиціями Президента, один — ухвалила повторно, подолавши вето, і два — відхилила та зняла з розгляду.

Загалом Президентом України як суб’єктом права законодавчої ініціативи з початку скликання було внесено 51 проєкт законів, із яких 37 були розглянуті Верховною Радою. За підсумками розгляду 25 законопроєктів було прийнято в цілому, два — відхилено та знято з розгляду, три законопроєкти прийнято в першому-другому читанні та ще сім було враховано та на доопрацюванні. Станом на 17 січня 2020 року на опрацюванні в комітетах перебувають 23 проєкти законів.

Народними депутатами України дев’ятого скликання було зареєстровано 997 проєктів законів, із яких 382 були розглянуті Верховною Радою. За підсумками розгляду 107 законопроєктів було прийнято в цілому, відхилено та знято з розгляду — 228, прийнято в першому-другому читанні — 36 і ще 11 було враховано та на доопрацюванні. На опрацюванні в комітетах перебувають 667 проєктів законів.

Кабінетом Міністрів до парламенту за звітний період було подано 101 проєкт закону, із яких розглянуто Верховною Радою дев’ятого скликання 44. За підсумками розгляду 26 законопроєктів було прийнято в цілому, 12 — відхилено та знято з розгляду, чотири — прийнято в першому-другому читанні та ще два було враховано та на доопрацюванні. На опрацюванні в комітетах — 61 проєкт законів.

Також Верховна Рада дев’ятого скликання розглянула 377 проєктів постанов. За підсумками розгляду, 322 постанови були прийняті в цілому, з них 296 — за період другої сесії Верховної Ради.

Загалом за звітний період було зареєстровано 1150 законопроєктів і 516 проєктів постанов. 89 проєктів законів були визначені Президентом України невідкладними. Станом на 17 січня 2020 року на опрацюванні в комітетах Верховної Ради перебував 751 законопроєкт (із них 20 — визначено невідкладними) і 142 проєкти постанов.

Інформаційне управління апарату Верховної Ради України.