Кіровоградська обласна організація профспілки працівників культури звернулася до голови Наглядової ради ПАТ «Національне суспільне телебачення України» Світлани Остапи та членів ради з листом «Про потенційні ризики для регіональних філій ПАТ «НСТУ».

У листі висловлено занепокоєння можливою зміною штатного розпису обласних філій ПАТ «НСТУ».

Наглядову раду попросили звернути увагу на те, що масове скорочення працівників філії у 2018 році відбувалося за схожою схемою: спочатку було змінено штатний розпис, а потім сталося скорочення тих, хто не увійшов до нового структурного підрозділу. Після останнього скорочення (1 квітня 2018 року) штат ПАТ «НСТУ» як юридичної особи становить 4 510 посадових одиниць. Із них  1 950 людей працюють у регіональних філіях (22 телерадіокомпанії), 2 560 людей — у центральній дирекції (інформація з сайту corp.suspilne.media), зазначають у листі. І звертають увагу, що розподіл штатних працівників Суспільного мовлення має такий вигляд: 43,2% (22 філії) і 56,8% (центральна дирекція).

Запропоновані до впровадження нові штатні розписи не мають обґрунтування щодо розподілу навантаження на співробітників, кваліфікаційні вимоги до нового штату не враховують реальної кадрової ситуації в регіонах, переконані в профспілкових органах. А черговий етап «трансформації» призведе до суттєвого скорочення штатів, стверджує голова профспілки Зоя Кадук. Орієнтовна кількість безробітних по кожному регіону за нового штатного розпису становитиме до 50 осіб. Разом із тим низка регіональних ринків праці не готова до такої кількості шукачів роботи з вузькою спеціалізацією.

Тривале та системне недотримання центральною дирекцією обіцянок щодо збільшення заробітної плати в регіонах викликало хвилі незадоволення та питань, підриваючи довіру до менеджменту Суспільного, особливо на тлі збільшених виплат топ-менеджменту. Філії за два роки не отримали відповідного технічного переоснащення, точкові закупки відбувалися за гроші, що були зароблені філіями за результатами власної господарської діяльності.
2019 року ПАТ «НСТУ» отримало з бюджету 1 млрд 5 млн гривень (57% від суми, передбаченої законом). З них 335 076 гривень отримали філії (33,3%), а 669 923 гривні — центральна дирекція (66,7%) (інформація про розподіл коштів з офіційного сайту Держкомтелерадіо).

Відповідно до інформації, розміщеної на сайті corp. suspilne.media, у документі «Річна інформація емітента цінних паперів (річний звіт) за 2018 рік», середня вартість 1 хвилини ефіру у філіях становить в середньому 98,08 гривні; на UA: Перший, Культура, Крим, ЦК — 649,05 гривні; на УР-1, УР-2, УР-3, Київ — 1060,39 гривні. Отже, виробництво контенту в регіонах дешевше, а якість цього контенту не поступається в якості програмам центральної дирекції.

Відповідно до Закону «Про Державний бюджет» на 2020 рік НСТУ виділили вже 1,7 млрд гривень фінансування (80% від повної суми фінансування). Зважаючи на це, постає питання щодо доцільності зменшення власного виробництва в регіональних філіях. У профспілках переконані, що, враховуючи отриманий співробітниками досвід, доцільно, навпаки, збільшувати обсяги власного виробництва у філіях, беручи до уваги навіть те, що в середньому виробництво 1 хвилини ефіру в регіонах у 6—10 разів дешевше, ніж у Києві.

Ураховуючи вищезазначене, у зверненні висловлено прохання до Наглядової ради  НСТУ не підтримувати скорочення власного виробництва в регіонах до 1 інформаційної години та 2,5 години так званого міжрегіонального продукту, що, за логікою авторів концепції, є доцільним і таким, що дає змогу внести зміни у штатні розписи в бік зменшення чисельності працівників. Адже суть «міжрегіонального контенту» не презентована, а які саме працівники філій мають забезпечувати його виробництво — не визначено.

«Нагадуємо, що, відповідно до пунктів 2.4, 2.5, 2.6 розділу ІІ Колективного договору ПАТ «НСТУ» на 2018—2023 роки, роботодавець зобов’язаний у разі проведення змін в організації виробництва і праці не пізніш як за три місяці до запланованих змін надати СПО інформацію щодо заходів таких змін, включаючи інформацію про можливі причини наступних звільнень, кількості і категорій працівників, яких це може стосуватися.

Також просимо врахувати, що запропоновані зміни не враховують потреби обласних аудиторій, відсутні дослідження популярності програм та проектів філій, не було проведено громадські консультації, що може призвести до зменшення майданчиків для висвітлення соціального, політичного, культурного, спортивного життя в областях, а відповідно, збільшення соціальної напруженості», — зазначено в листі.

Профспілки закликають запросити до публічного обговорення змін на засідання Наглядової ради представників центральної дирекції, Ради Європи, філій, профспілок, НСЖУ, громадських рад областей. А також оприлюднити інформацію про рівень та формулу штатних змін у центральній дирекції та статті витрат центральної дирекції за два роки, починаючи з 2018 року, фінансове, юридичне та змістовне обґрунтування скорочення регіонального мовлення, про рівень заробітної плати топ-менеджменту компанії, враховуючи невирішені питання підвищення заробітних плат рядового складу.

Схоже звернення на адресу Наглядової ради спрямувала і профспілка Дніпровської філії НСТУ. В якому, зокрема, голова профкому філії НСТУ «Дніпровська регіональна дирекція» Олег Дяченко зазначив, що на корпоративному сайті компанії станом на 16 січня 2020 року не знайдено жодного піврічного плану роботи правління НСТУ. За його інформацією, Зураб Аласанія обіймає посаду голови правління НСТУ 32 місяці, відповідно на сайті мало б бути опубліковано п’ять піврічних планів роботи правління.

Тим часом «Детектор медіа» з посиланням на власні джерела повідомив, що згідно з новою штатною структурою у філіях НСТУ заплановано скорочення майже на 44%. Нібито таку інформацію підтвердив член правління НСТУ Микола Чернотицький.