На знімку: під час презентації нової пожежно-рятувальної техніки у Маріуполі.

У Маріуполі на Донеччині рятувальники продемонстрували громадськості нову пожежно-рятувальну техніку, яку на початку року було передано Головному управлінню від ДСНС України. В рамках співпраці з урядом Китайської Народної Республіки Служба порятунку Донецької області поповнилася пожежною автодрабиною та автомобільним краном. Крім того, рятувальники Донеччини отримали спеціальну аварійно-рятувальну машину на базі шасі FORD RANGER.

На презентації, що відбувалася на базі 3-го Державного пожежно-рятувального загону ГУ ДСНС України, маріупольці на власні очі побачили, що тепер більш як 30-метрова висота є цілком досяжною для підняття рятувальників під час гасіння пожеж та виконання аварійно-рятувальних робіт.

Як поінформували у прес-центрі ГУ ДСНС України у Донецькій області, автодрабиною, що здатна підняти пожежників до крайніх поверхів багатоповерхівок, керують лише дві особи — водій та оператор крана.

Вантажопідйомність люльки — 300 кг, що відповідає одночасному перебуванню в ній трьох пожежників, які, до речі, самі можуть змінювати напрямки пересування люльки. В ній же розташоване кріплення для пожежного рукава, до якого, за потреби, подається вода чи піна для гасіння пожеж. Автодрабина має потужний насос та оснащена не тільки ємністю для води, а й піноутворювачем.

Присутнім також показали новий автомобільний кран, що здатен підіймати вантаж до 35 тон. Серед інших технічних новинок — автомобілі, призначені для забезпечення дій рятувальників під час проведення першочергових аварійно-рятувальних робіт, ліквідації наслідків дорожньо-транспортних пригод, заходів щодо пошуку постраждалих та надання їм домедичної допомоги, організації зв’язку та оповіщення під час ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій.

Донецька область.

Фото прес-служби ГУ ДСНС у Донецькій області.