Протягом тижня кількість хворих на грип та ГРВІ на Сумщині збільшилась на 30% і становить 8,5 тисячі. Про це на апаратній нараді в ОДА повідомив начальник облуправління охорони здоров’я Дмитро Кравцов. Епідпоріг перевищено у половині районів та у найбільших містах області. Кілька сотень осіб госпіталізували, з них 73% — діти. Навчальний процес повністю зупинили у 109 школах області, зокрема у Шосткинському районі з усіх наявних шкіл працює лише одна.

Вл. інф.

***

Загалом на Хмельниччині за останній тиждень захворіло понад 11 тис. осіб. До лікарень доправлено майже сімсот пацієнтів. Дві третини тих, хто постраждав від вірусу та застуди, — діти. Тільки протягом вихідних до Хмельницької інфекційної лікарні з діагнозом «грип» було доставлено 42 людини. В медзакладі повідомили, що кількість хворих на грип порівняно з минулим роком істотно зросла: якщо торік було зафіксовано 255 випадків, то тільки в січні вже виявлено 296. Від ускладнень після перенесеної вірусної інфекції померла мешканка Чемеровецького району.

Ірина КОЗАК.

***

У Запорізькій області захворюваність є нижчою від епідпорога на 10,1%. За інформацією Запорізького обласного лабораторного центру МОЗ, нині зареєстровано 10 тис. 894 випадків гострих респіраторних інфекцій. Діти до 17 років серед хворих становили 66,5 %. А за інформацією, що надійшла від Миколаївського обласного лабораторного центру МОЗ, рівень захворюваності на грип та ГРВІ по регіону є нижчим за пороговий рівень, зокрема в місті Миколаєві на 16%. Для недопущення поширення вірусу у 66 навчальних закладах області тимчасово зупинено навчальний процес.