Про це повідомляють у ДСНС. Зокрема, сніг очікується у східних областях, а сніг із дощем — у центральних та східних областях, тут також можливі пориви вітру. До того ж подекуди буде ожеледиця, налипання мокрого снігу та заметілі.

У зв’язку з цим розпочав роботу штаб Державного агентства автомобільних доріг з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій на дорогах державного значення.

У Кіровоградській та Дніпропетровській, на півдні Харківської, півночі Донецької та Луганської областей уже утворився значний сніговий покрив, подекуди до 30—50 см, а на дорогах спостерігалися снігові замети та ожеледиця. У південних областях у середу був значний дощ з переходом у мокрий сніг, утворення снігового покриву висотою 10—15 см, пориви вітру 17—22 м/с, хуртовини, на дорогах ожеледиця.

Киянам так само не щастить, адже протягом доби у столиці спостерігалися опади у вигляді мокрого снігу, пориви північно-східного вітру 15—20 м/с, хуртовини, на дорогах ожеледиця, утворення снігового покриву. А поки що в Укргідрометеоцентрі додали, що у Закарпатській області та у горах Івано-Франківської і Чернівецької областей зберігається значна сніголавинна небезпека.

Тим часом у ДСНС зауважили, що подібні погодні умови спричинятимуть порушення та припинення руху транспорту на дорогах та вулицях, ускладнюватимуть роботу підприємств енергетики та комунального господарства.

Саме це і сталося в ніч на 5 лютого, оскільки в Одеській та Івано-Франківській областях через погіршення погодних умов було знеструмлено 41 населений пункт. Бригади обленерго працюють над відновленням електропостачання. Рух автомобільного транспорту на автодорогах забезпечено.

Вл. інф.