У столичному Маріїнському парку, що поблизу Верховної Ради, триває мітинг  прихильників Партії регіонів з різних куточків України (на знімку). Активісти з початку тижня під державними і партійними прапорами знову поновили свою акцію — цього разу на підтримку державного бюджету на 2014 рік. Вони скандують і тримають плакати: «Так — прийняттю бюджету! Ні — політичним авантюрам!», «Бюджет-2014 — запорука стабільності і розвитку!», «Ми регіони, нас мільйони!».

Народні депутати-регіонали, виступаючи зі сцени, пояснюють виборцям необхідність прийняття головного кошторису країни. Зокрема, за їхніми словами, головна увага в новому бюджеті приділена вирішенню соціальних завдань.

Народний депутат Іван Попеску наголосив, що економічні й політичні проблеми в країні, про які говорить опозиція під час своїх мітингів, потрібно розв’язувати за допомогою діалогу у Верховній Раді. Адже саме в парламенті приймаються закони, які впливають на життя українців. Він впевнений, що у четвер держбюджет буде ухвалено. Україні потрібні стабільність та мир, а для цього, підкреслив народний обранець, парламентарії повинні почати працювати. «Ремонт доріг, модернізація підприємств, розвиток культури — на все це у бюджеті передбачені кошти. І щоб їх виділити, необхідно затвердити головний фінансовий документ країни», — зазначив він.

У свою чергу народний депутат Олена Бондаренко сказала, що саме на площі Конституції (перед парламентом) перебувають ті, хто підтримує закон, політичну й економічну стабільність, а також курс на те, щоб Україна була незалежною, сильною та процвітаючою.

Член парламентської фракції Партії регіонів Іштван Гайдош, виступаючи на мітингу, акцентував увагу на тому, що прийняття державного бюджету на 2014 рік є надзвичайно важливим для України, оскільки в ньому передбачено вирішення соціальних завдань, розширення бюджетної підтримки регіонам, покращення інвестиційного клімату. Також важливо, що у бюджеті враховано й інтереси національних меншин, і виділення коштів на реалізацію нового мовного закону, за допомогою якого імплементовано Європейську мовну хартію. «Тож потрібно вести спільний діалог, а не блокувати Верховну Раду», — додав Іштван Гайдош. Окрім цього, він іще раз наголосив на зваженості проведення зовнішньої політики нинішнім керівництвом держави. «Україна зміцнює відносини з ЄС та поглиблює співпрацю з Росією. Збалансованість зовнішньої політики є важливим чинником розвитку держави. Варто додати, що саме співробітництво у трикутнику Брюссель — Київ — Москва підтримує новий уряд Німеччини, і це — також позитивний момент», — заявив парламентарій.

Сьогодні прихильники Партії регіонів планують продовжити свою акцію на підтримку прийняття головного фінансового документа країни.

Фото Андрія НЕСТЕРЕНКА.