У столиці триває кампанія з демонтажу нелегально встановлених кіосків. От тільки кількість їх, принаймні на перший погляд, не зменшується. Визнали це і в Київській міській державній адміністрації. Там підрахували, що наприкінці минулого року на вулицях міста з’явилося понад 140 незаконно встановлених МАФів. Виконувач обов’язків голови КМДА Анатолій Голубченко доручив знести цих «нелегалів» не пізніше 25 січня. За невиконання доручення пригрозив кадровими змінами у профільних підрозділах міськадміністрації.

Показовий демонтаж трьох нещодавно встановлених МАФів учора планували провести на Харківському масиві столиці. Та коли на місце подій прибули чиновники і журналісти, виявилося, що зносити уже нічого. Як розповіла «Голосу України» прес-секретар Департаменту міського благоустрою та збереження природного середовища Наталія Ситайло: після масштабного анонсування цієї події у низці ЗМІ власник тимчасових споруд вирішив їх демонтувати самотужки. Під покровом ночі ці кіоски як з’явилися, так і зникли... Шукати власника та карати його Департамент благоустрою нібито не планує. «Ми просто хочемо, щоб місто було гарним. Щоб люди милувалися газонами і клумбами, а не кіосками», — переконує Наталія Ситайло.

Та план на день з демонтажу є — має бути й показник. За останнім співробітники та інспектори КП «Київблагоустрій» вирушили в інший кінець міста — Голосіївський район столиці, на вулицю Академіка Глушкова. «Ці три кіоски було встановлено нещодавно. Наші інспектори видали приписи щодо їх демонтажу. Власник на це жодним чином не відреагував. Тому їх було демонтовано силами КП «Київблагоустрій», — каже Наталія Ситайло.

Нагадаємо, у столиці затверджено комплексну схему розміщення тимчасових споруд, згідно з якою до кінця 2014-го кількість МАФів має скоротитися до 6,5 тисячі. На сьогодні ж, за приблизними підрахунками, в столиці встановлено від 11 до 15 тисяч кіосків.

Фото Сергія КОВАЛЬЧУКА.