Мешканці Донеччини завдяки обласній службі зайнятості впродовж 2019 року отримали 164 ваучери на навчання за професіями та спеціальностями «Медсестринство», «Швачка», «Кухар», «Електрогазозварник» тощо.

«Ваучер є документом, що дає змогу людям пройти перепідготовку за робітничими професіями, отримати спеціалізацію, підвищити кваліфікацію в закладах освіти, центрах професійно-технічної освіти державної служби зайнятості чи у роботодавця, — поінформували у прес-службі Донецької ОСЗ. — Навчання за виданим ваучером для громадян є безплатним та здійснюється за 53 професіями та спеціальностями».

Отримати ваучер у міських та районних центрах зайнятості можуть представники певних категорій, які не зареєстровані в центрах зайнятості як безробітні та відповідають вимогам постанови Кабінету Міністрів України № 207.

Скористатися таким ваучером можуть зокрема громадяни старші 45 років, звільнені з військової служби (крім строковиків), звільнені з військової служби після участі в АТО, з числа осіб з інвалідністю, переселенці.