Тир, у якому було скоєно резонансне вбивство.

Тримання під вартою без права внесення застави — такий запобіжний захід обрав минулої суботи Октябрський районний суд Полтави для вісімнадцятирічної Вероніки М. Остання днем раніше скоїла найрезонансніше в обласному центрі цьогорічне вбивство 64-річного інструктора місцевого тиру.

За попередньою інформацією правоохоронців, згадана мешканка Дніпра, котра приїхала у Полтаву до свого хлопця, посварилася з ним нібито на ґрунті ревнощів і пішла в тир, розташований фактично в центрі міста, так би мовити, «відвести душу». Там вона спочатку стріляла по мішенях із пістолета Glok і автомата АК-74. А потім узяла пістолет Марголіна й двічі вистрелила з нього в інструктора пенсійного віку, влучивши йому в груди та голову.

Принаймні один із цих пострілів у серце виявився фатальним, і чоловік помер просто на робочому місці.

Під час слухання справи про обрання запобіжного заходу в суді дівчина не заперечувала свою причетність до вбивства, зауваживши тільки, що «це було точно випадково» й вона «не хотіла, щоб він умирав». І це при тому, що був ще й третій постріл, який пролунав уже під час боротьби з іншим інструктором тиру, котрий намагався нейтралізувати озброєну нападницю після смертельного поранення нею колеги. Остання нібито спрямувала пістолет і на нього, а також приставляла зброю до власної скроні. На щастя, від того, останнього, пострілу ніхто не постраждав...

У соцмережах і деяких електронних ЗМІ вже з’явилася інформація про те, що нібито  близькі родичі дівчини мають відхилення у психіці, а вона сама раніше виказувала агресивні наміри скоїти щось схоже. Однак тепер усі крапки над «і», зокрема й стосовно мотивів убивства, розставлять слідство та суд. Фігурантці згаданої справи вже оголосили підозру в скоєнні навмисного вбивства. Тож їй світить від 7 до 15 років позбавлення волі.

Водночас поліцейські відкрили кримінальне провадження за ознаками порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою. Слідчі дії тривають.

Полтава.

Фото з сайту Головного управління Національної поліції в області.