Учора біля стін Київського зоопарку відбулася акція протесту, організована громадянською ініціативою «Варта Києва» і громадянською кампанією «Форум порятунку Києва».

Активісти виступили проти незаконного, на їхню думку, будівництва 25-поверхівки за адресою Шулявська, 32, яку зводять у безпосередній близькості до вольєрів із тваринами (відстань між майбутнім будинком і стінами зоопарку менше 30 метрів). За словами мітингувальників, дозволу на будівництво у забудовника немає, терміни договору оренди землі минули ще влітку 2013 року, а частину ділянки, яка перебуває на Тбіліському провулку, взагалі привласнено шляхом самозахоплення.

Крім того, жителі сусіднього будинку скаржаться, що новобудова стала причиною утворення на їхньому будинку глибоких тріщин і призводить до його руйнування.

«Київрада відреагувала на скарги мешканців і не продовжила оренду землі, однак будівництво триває», — зазначає Віталій Черняховський з «Форуму порятунку Києва».

Протестувальники переконані: протизаконне будівництво необхідно терміново зупинити. Адже воно не тільки негативно позначиться на стані здоров’я тварин, а й може призвести до розділення території зоопарку для використання в приватних цілях.

Фото Андрія НЕСТЕРЕНКА.