Донеччина демонструє високі результати впровадження децентралізації. Про це йшлося на Дні відкритих дверей, що відбувся у Донецькому офісі Програми «U-LEAD з Європою». До участі у заході долучилися представники Донецької облдержадміністрації, керівники об’єднаних громад і партнери Програми.

«На території Донецької області вже створено 19 ОТГ, з яких 13 повноцінно функціонують. За чинним Перспективним планом у Донецькій області має бути 65 ОТГ, — зазначив керівник Донецького регіонального офісу U-LEAD Максим Ткач (на знімку). — Ми продовжимо експертну підтримку громад у напрямі підсилення інституційної спроможності місцевого самоврядування. Отже, будемо й надалі проводити консультації, семінари, організовувати навчальні візити, щоб допомогти громадам в їх становленні та розвитку».

Наголошуючи на важливості спільної роботи з U-LEAD щодо реалізації реформ у регіоні, директорка департаменту інформаційної та внутрішньої політики Донецької ОДА Наталія Чукова (на знімку) зауважила: «Донецька область демонструє високі результати впровадження децентралізації. — Усі ОТГ в регіоні спроможні. Написано стратегії розвитку громад — дієвий інструмент, а не просто документ на папері. Активна участь ОТГ у проектах та програмах, створення умов для втілення інфраструктурних проектів — ще один доказ того, що громади прагнуть позитивних змін».

Керівник Східного хабу Програми «U-LEAD з Європою» Денис Ткачов повідомив про наступні кроки щодо реалізації 12 тематичних пакетів підтримки громад.

«Друга фаза Програми почне діяти з 1 липня 2020 року, нині перехідний період, — зауважив він. — Але команди регіональних офісів продовжують працювати, щоб з літа почати більш потужну підтримку громад».

Донецька область.

Фото прес-служби Донецької ОДА.