У квітні 2016 року співробітники ФСБ провели обшук у його квартирі у Сімферополі. Пізніше вони заявили, що стосовно журналіста порушено кримінальну справу через його публікації про громадянську блокаду півострова. Цей матеріал, опублікований на сайті Крим. Реалії (проект «Радіо «Свобода») в рубриці «Точка зору», російські слідчі розцінили як заклик до порушення територіальної цілісності Росії. Тобто фактично Семену засудили лише за те, що він називав півострів українським.

22 вересня 2017 року підконтрольний Кремлю Залізничний районний суд Сімферополя засудив журналіста до двох із половиною років умовно з випробувальним терміном на три роки і забороною займатися публічною діяльністю. У грудні того само року підконтрольний Кремлю Верховний суд Криму частково пом’якшив вирок Семені щодо додаткового покарання, скоротивши термін заборони публічної діяльності до двох років.

Варто зазначити, що увесь цей час журналіст мав великі проблеми зі здоров’ям й не раз просив дозволу виїхати на лікування до Києва, проте йому постійно відмовляли.
28 січня цього року Семена отримав постанову про дострокове припинення випробувального терміну і зняття з нього судимості.

Фото: radiosvoboda.org