На Луганщині послуги обласної служби зайнятості щодо працевлаштування, профорієнтації, перенавчання та відкриття власної справи торік отримали 800 демобілізованих військовослужбовців, які брали участь в АТО/ООС. 

За кількома актуальними на ринку праці професіями 77 колишніх бійців пройшли підготовку, перепідготовку та підвищення кваліфікації, 14 отримали одноразову виплату допомоги з безробіття для організації власного підприємництва. Для свого бізнесу вони обрали діяльність у сфері права, перевезення вантажу автотранспортом, роботи із завершення будівництва, технічне обслуговування та ремонт автотранспорту, тваринницьку галузь, вирощування овочів, роздрібну торгівлю тощо. Шість учасників АТО/ООС працевлаштовано за рахунок виплати компенсації єдиного внеску роботодавцю за професіями водій, штукатур, майстер цеху. Загалом працевлаштовано 228 колишніх військових.

У Луганському ОЦЗ зазначають: усім демобілізованим учасникам бойових дій, які звернулися до центрів зайнятості області, на семінарах та під час індивідуальних консультацій надано вичерпну інформацію про весь спектр послуг з професійного навчання, у тому числі про можливість отримання ваучера для підвищення конкурентоспроможності на ринку праці та навчання на базі центрів профтехосвіти ДСЗ України.

Фото з соціальних мереж.