Завантаживши його на смартфон, кожен житель регіону зможе ознайомитися з будь-яким напрямом роботи структурного підрозділу облдержадміністрації: освіта, медицина, ЖКГ, дороги тощо.

Окрім того, додаток передбачає «світлофор», три кольори якого відповідатимуть за певний процес роботи департаментів. Наприклад, червоний означатиме, що будь-яке запитання або проблема від жителів області надійшли на мобільний додаток, жовтий — направлено на розгляд до відповідного департаменту, а зелений — що питання вирішено.

Цією новиною очільник області поділився з менеджером ПРООН із відновлення та розбудови миру Віктором Мунтяном під час зустрічі в ОДА. «Нині в Україні триває процес діджиталізації в усіх сферах життя, — зауважив Сергій Гайдай. — Тож ми поступово започатковуємо нові програми, проєкти, які зроблять Луганщину сучаснішою областю в країні».

Нині на Луганщині реалізують сім проєктів, що спрямовані на економічне відновлення та примирення в східній частині України через соціальне та економічне відродження, розширення наявної підтримки розвитку підприємництва, створення робочих місць, наближення державних послуг на постраждалих унаслідок конфлікту територіях України тощо. Ці проєкти підтримують міжнародні партнери: Європейський Союз, Європейський інвестиційний банк, а також уряди Великої Британії, Німеччини, Данії, Канади, Нідерландів, Норвегії, Польщі, Швеції, Швейцарії та Японії.