На знімку: Сергій Дідич на одному з перших Майданів у Городенці.

Трагедія сталася під час наступу «беркутівців» на мітингарів. Того дня майданівці рушили до Верховної Ради із вимогою повернутися до парламентсько-президентського правління державою.

Як стало відомо згодом, Сергій разом із побратимами стримував атаку підрозділів «Беркута» на проїжджій частині Кріпосного провулка. Встановлено, що активіст загинув від наїзду вантажівки. Однак перед тим йому завдав важкого удару в голову один із «беркутівців». Після загибелі чоловіка Галина Дідич шукала свідків трагедії та домоглася відкриття кримінального провадження. Про ці події йдеться в документальному фільмі «Слідами революції. Амністія».

Сергій Дідич був відомим активістом на Прикарпатті. Депутат Городенківської райради, голова ГО «Золоте руно», він активно займався промоцією Дністровського каньйону, пропагував туризм. Організовував акції з очищення берегів Дністра, протести щодо бездіяльності місцевої влади. Виступив одним із організаторів першого мітингу в Городенці на підтримку столичного Майдану. До Києва у грудні 2013-го поїхав із дружиною Галиною. Разом пробули серед протестувальників до 18 лютого 2014 року. Герой Небесної Сотні.

Івано-Франківська область.

Фото надано автором.