Удруге на платформі закладу одночасно зустрінуться представники дипкорпусу та співробітники іноземних дипломатичних і консульських установ, що представляють понад 20 країн.

Співорганізаторами Дипфоруму є Національний університет «Острозька академія» та Гендирекція з обслуговування іноземних представництв в Україні.

Цей захід — вагомий поштовх для подальшого розвитку міжнародного співробітництва України, міжкультурної комунікації між багатьма державами та української культурної дипломатії загалом.

Дипломати ознайомляться з найстарішим і водночас одним із найсучасніших за навчальними технологіями університетом України, унікальними пам’ятками міста Острога, яке свого часу відіграло важливу роль у ренесансі української нації. З другого боку, це непересічний захід у плані професійної підготовки майбутніх дипломатів, адже в університеті функціонує факультет міжнародних відносин. Студенти зможуть поставити питання представникам дипкорпусу, обговорити перспективи стажування в дипустановах, участі в міжнародних обмінних програмах, ознайомитися з культурою та особливостями країн, можливими формами співпраці тощо.