Відповідний наказ уже підписали в Міністерстві освіти і науки України. Утім, у самому виші наголосили: йдеться не про зміну назви як таку, а про утвердження реальних змін, які відбулися в альма-матер упродовж останніх років.

Адже кожен третій студент ХДАЕУ нині опановує саме економічні спеціальності — їх тут уже дванадцять. І це не все. В університеті тепер готують також і фахівців з публічного управління й адміністрування — менеджерів нового типу, котрі володіють англійською, можуть допомогти із підготовкою грантової програми (зокрема міжнародної), гарно орієнтуються у нагальних проблемах громад та способах їх розв’язання. 

«Наш університет давно «виріс» із суто аграрного вищого навчального закладу, який випускав агрономів», — підсумовує ректор ХДАЕУ, професор Юрій Кирилов.

Довгострокова стратегія вишу така: аби гідно конкурувати на ринку праці, треба готувати саме тих фахівців, на яких нині та в перспективі буде стійкий попит з боку роботодавців. І то не декларація, а буденність навчального процесу. Приміром, з-поміж випускників ХДАЕУ минулого року понад 80% одразу ж запросили на роботу. А саме для молодих фахівців з економіки з працевлаштуванням не було жодних проблем у 90% випадків! Для депресивного регіону це дуже високий показник.