У лісовому масиві поблизу села Міжгайці Самбірського району з ініціативи депутата районної ради Володимира Коваліва випустили 135 фазанів для розведення в умовах дикої природи. Птахів закупили за кошти членів місцевого мисливського товариства у розпліднику в Хмельницькій області.

Міжгайці — це мальовниче село, розташоване поблизу лісу, ставків та чагарників, і місцина сприятлива для розмноження фазанів. Тут водяться кабани, лисиці, козулі, а тепер ще будуть фазани. У Міжгайцях завжди був бойовий осередок мисливського товариства, який дбав про звірину і не давав розгулятися браконьєрам.

Володимир Ковалів, який родом із села Міжгайці, вважає, що за кілька років фазанів побільшає у рази, а далі на зборах товариства вирішать, як бути далі. А діяльність мисливського товариства має бути зосереджено насамперед на примноженні тварин у дикій природі.

Володимир Ковалів був учасником Революції Гідності, волонтером, відомий тим, що активно обстоює інтереси громади. На Самбірщині боровся проти варварського вивезення гравію з місцевої річки, за ефективне використання місцевого бюджету — він часто плутає корупціонерам карти і не дає спокою учасникам різних схем отримання коштів із повітря.

Львівська область.

Фото: Leopolis.news