Про це повідомив прокурор у справі Сергій Зузак у коментарі "Громадському".

За його словами, для передачі справи до суду потрібно ще провести низку слідчих дій та експертиз. Зузак також повідомив, що усі троє підозрюваних відмовилися від проходження поліграфу, а дехто з них – від психологічної та антропологічної експертизи.

Своєю чергою адвокати підозрюваних Андрія Антоненка, Юлії Кузьменко та Яни Дугарь подали заперечення щодо цього клопотання, наголосивши на відсутності доказів, які б спростовували аргументи захисту.

"Немає жодного доказу, який би спростовував аргументи захисту щодо невідповідності зросту (неспівпадння 10 см), жодного свідка, який би заперечив слова понад 10 свідків на користь Дугарь, невідповідності портретної експертизи через наявність зокрема тату, а проведення експертизи лише за методом візуального зіставлення робить таку експертизу фейковою, як і експертизу ходи. Немає жодного доказу контактів Дугарь з Антоненком, а з Кузьменко – до 2019 року, слідством не спростовані документи алібі тощо. Більш ніж достатньо доказів закрити провадження щодо Дугарь. Натомість сторона обвинувачення вигадує непотрібні експертизи, щоб мати формальну підставу продовжувати слідство", – сказав адвокат Яни Дугарь Віталій Коломієць.

Відповідь від Офісу Генерального прокурора очікують 30 березня. У разі продовження строків найближчими днями мають відбутися судові засідання щодо продовження підозрюваним термінів запобіжних заходів, які спливають на початку квітня.

Нагадаємо, 12 грудня 2019 року поліція затримала трьох підозрюваних у вбивстві Павла Шеремета. Це військова медсестра Яна Дугарь, волонтерка Юлія Кузьменко, ветеран АТО Андрій Антоненко. Крім них, за версією слідства, до вбивства причетне подружжя ветеранів – Владислав та Інна Грищенки. Мотивом скоєння злочину слідчі вважають спробу дестабілізувати соціально-політичну ситуацію в Україні.

Фото: pravda.com.ua