Функціонує штаб цілодобово та без вихідних.

Про перші результати роботи Оперативного штабу та вжиті заходи щодо протидії небезпечній інфекції на своїй сторінці у мережі Фейсбук повідомив начальник видового військового вишу генерал-лейтенант Павло Ткачук.

«У зв’язку з небезпекою проникнення та поширення коронавірусу COVID-19 у нашому навчальному закладі створено Оперативний штаб з організації протидії цій небезпечній інфекції.

У рамках його функціонування докладаємо всіх зусиль, щоб убезпечити весь колектив від захворюваності.

* Зокрема, закуповуємо дезінфікуючий засіб Alsoft V (загалом майже 10 тонн) та пристрої для його дозування. Насамперед цей засіб буде розміщено в їдальнях, медичних закладах академії та підпорядкованих військових частинах. Також буде придбано пристрої дистанційного вимірювання температури тіла — пірометри, бактерицидні лампи та інші медичні препарати і засоби.

* Крім того, визначено завдання з організації роботи за місцем проживання працівників, які належать до групи ризику, відповідно до їхніх функціональних обов’язків. А саме:

— особи віком 60 років і старше;

— особи, котрі хворіють на цукровий діабет;

— особи із захворюваннями дихальних шляхів.

Ці категорії працівників виконуватимуть функціональні обов’язки за місцем проживання. Складено відповідні індивідуальні плани роботи. Трудова дисципліна, стан здоров’я та місце перебування будуть суворо контролюватися керівництвом академії.

Тож, користуючись нагодою, хочу звернутися до них та закликаю відповідально поставитися до таких заходів і своїх обов’язків.

* Окрім того, ми пропонуватимемо працівникам реалізувати своє право на використання відпусток (щорічних, додаткових, без збереження заробітної плати тощо). Особливо це стосується наших працівниць, які мають дітей віком до 14 років.

* Також визначено завдання забезпечити використання щорічних основних відпусток військовослужбовцями, які не задіяні в освітньому процесі та вивільнені внаслідок зупинення окремих заходів.

* Запроваджено обов’язковий медичний огляд усіх категорій особового складу, який прибуває з відпусток, відряджень тощо. Осіб, в яких виявлено підозру на інфекційні захворювання, буде терміново скеровано до медичних закладів Збройних Сил України.

* Визначено завдання: під час організації пропускного режиму через контрольно-пропускні пункти особливу увагу звертати на особовий склад, що має ознаки захворювання...

Оперативний штаб працює цілодобово та сім днів на тиждень.

Наше головне завдання — зберегти здоров’я всього колективу академії та не допустити поширення як небезпечного вірусу, так і паніки, а також забезпечити ефективне функціонування всіх систем навчального закладу.

Учергове звертаюся до всіх офіцерів, працівників, курсантів, а також членів їхніх сімей: поставтеся з розумінням до необхідних обмежень та заходів. Підтримайте нас у наших намаганнях зберегти життя та здоров’я всіх і кожного.

Ми сильні разом!»

Прес-служба Національної академії СВ.