Українська армія роботів — це вже не фігура слова, це реальність, що постає на наших очах. На землі, на воді, в повітрі — вони діють вже всюди, ефективно знищуючи ворога і зберігаючи життя українським оборонцям. Уже навіть було зафіксовано перший випадок битви роботів: українські дрони знищили російські наземні робо-
платформи.

З часом як кількість, так і спроможності нашої робоармії тільки зростатимуть. Уже сьогодні роботи ведуть розвідку, займаються мінуванням та розміновуванням, перевозять вантажі й евакуюють поранених, підривають мости й нищать ворога зі стрілецької зброї. Фактично роблять все те саме, що й піхота. Причому дещо вже набагато ефективніше. А головне, ризикує завжди машина, а не людина.

Наразі Україна випереджає, певно що, весь світ у використанні роботехніки в армії. Наші роботи дешевші й часто ефективніші за іноземні аналоги, адже постійно проходять випробування в умовах реальних боїв.

На жаль, росіяни наступають нам на п’яти. Тому держава має попіклуватися і про серійні контракти для виробників, і про масштабування, і про навчання екіпажів тощо. Маємо зберегти та ще більше підняти нашу першість у цій сфері».

Прес-служба Апарату Верховної Ради України.

Фото rada.gov.ua.