«Попри карантин, ми продовжуємо будувати важливі об’єкти Рівненщини. Один із таких — ліцей у Дубровицькому районі. Реконструювати заклад розпочали ще 2017-го, проте в рамках президентсь-кої програми цьогоріч ремонтні роботи тут точно буде завершено. Залучати кошти плануємо з обласного бюджету, а також з урядової програми «Спроможна школа для кращих результатів», а це 5 мільйонів гривень. Навіть маючи такий серйозний виклик, як пандемія, ми не маємо права зупинити будівництво, звичайно, при цьому дотримуючись усіх заходів безпеки працівників в умовах карантину», — зазначив голова Рівненської ОДА Віталій Коваль.

Нині навчальний заклад перетворюють на сучасну та енергоефективну установу. Так, у всьому закладі встановили енергозберігальні вікна та протипожежні зовнішні двері, а стару покрівлю з металопрофілю повністю замінено на сучасну. Такі роботи важливо було зробити, кажуть будівельники. Адже приміщення через протяги не могло утримувати тепло. А зруйнований захисний шар покрівлі постійно затікав. Також будівельники утеплили все приміщення закладу, пофарбували його в яскраві кольори, зробили вентиляцію даху та встановили блискавкозахист.

Окрім цього, побудували сучасну та потужну котельню на пелетах. Зараз будівельники працюють над утепленням цокольних приміщень. Не забудуть і про благоустрій. Старе недобудоване приміщення басейну розберуть, а на тому місці встановлять дитячий ігровий майданчик.

«Запровадження енергозберігальних технологій дасть змогу знизити витрати на опалення навчального закладу. А головне, у результаті реконструкції ми створимо ще комфортніші умови для дітей, де стимулюватиметься творчість, креатив та навчання», — зазначив директор Дубровицького навчально-виховного комплексу «Ліцей-школа» Володимир Кушнір.