На знімках: під час затримання. 

Наркотичні речовини, значні суми готівки в іноземній та національній валютах, а також зброя, кастети та набої різного калібру – це "добро" вилучено правоохоронцями під час проведених понад двох десятків обшуків.

У результаті викрито учасників злочинного угруповання, яке діяло на території Ужгорода, Мукачева та Сваляви. Встановлено, що фігуранти штучно створювали різноманітні конфліктні ситуації, за вирішення яких вимагали гроші у громадян. У випадку відмови потерпілих сплачувати "данину", їм погрожували розправою. Іншим напрямом "діяльності" затриманих було розповсюдження наркотичних речовин.

Під час слідства правоохоронцями задокументовано факт вимагання 24 тисяч американських доларів від місцевого мешканця. Наразі двох осіб затримано. Один із них – депутат Свалявської районної ради, інший – мешканець Ужгорода. Крім того, встановлюється причетність решти фігурантів до вказаних злочинних дій.

Провели цю скоординовану спецоперацію з очищення Закарпаття від злочинного спруту співробітники прокуратури області спільно з оперативниками облСБУ і територіального управління ДБР в місті Львові.

Триває проведення першочергових слідчих дій у кримінальному провадженні з попередньою правовою кваліфікацією за статтями 189, 255, 307 КК України.

Наразі, інформують з прокуратури Закарпатської області, вирішується питання щодо оголошення затриманим про підозру та обрання запобіжних заходів.

Ужгород.

Фото прес-служби прокуратури Закарпатської області.