Фото: kmu.gov.ua

Вона відбувалася вперше в онлайн-режимі.

Йшлося про підтримку бізнесу та можливі шляхи виходу з кризи, спричиненої пандемією COVID-19. У заході взяв участь міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Ігор Петрашко та представники ради директорів, керівництво та члени Американської торгової палати в Україні, які представляють понад 600 провідних інвесторів – міжнародних та вітчизняних компаній, що працюють в Україні. "Розуміємо, що заходи, яких вжив уряд, можуть бути дещо неприємними та жорсткими для бізнесу, але вони є дієвими для збереження життя та здоров'я українців. Ми йдемо м'якшим сценарієм у контексті розвитку епідемії. Проте це не означає, що ми не маємо діяти жорстко", – передає слова Дениса Шмигаля департамент комунікацій секретаріату Кабінету Міністрів.

Прем'єр-міністр зазначив: уряд розуміє, що потрібно для підтримки бізнесу – кредитні програми, зменшення податкового навантаження тощо. Зокрема, акцентував на необхідності розширити програму "Доступні кредити 5-7-9". "Ми працюємо з НБУ та іншими банками. Є доручення Президента, щоб пропрацювати кредитне навантаження", – зауважив Денис Шмигаль. "Готових рецептів для виходу з кризи немає, проте уряд активно шукає їх разом з бізнесом та найкращими науковцями", – сказав очільник уряду.

Президент Американської торгової палати в Україні Андрій Гундер зазначив, що компанії-члени палати активно допомагають Україні боротися з пандемією COVID-19. І наголосив на важливості продовження співпраці з МВФ. У відповідь на це Денис Шмигаль повідомив, що від МВФ уже надійшов позитивний сигнал і уряд сподівається, що вже найближчим часом Україна отримає перший транш. Також очікується фінансова допомога від Світового банку.

А. Гундер наголосив, що палата веде активний діалог з офісом Прем'єр-міністра. "Ми вже надали свої пропозиції для економічного зростання України та детальний план дій щодо їх імплементації, – сказав він. – Ми готові продовжувати співпрацю задля підтримки бізнесу та економіки України". Прем'єр-міністр подякував та висловив сподівання на подальшу плідну співпрацю.