Позачергове пленарне засідання Верховної Ради відбудеться, орієнтовно, 13 квітня. Про це повідомив Голова Верховної Ради Дмитро Разумков у коментарі журналістам, що транслював телеканал "Рада".

"На жаль, позачергове засідання трохи переміщене в часі. Воно відбудеться, орієнтовно, у понеділок", - сказав Д. Разумков.

За його словами, дата проведення позачергового засідання змістилася у зв'язку з тим, що остаточний варіант законопроекту про внесення змін до Державного бюджету України на 2020 рік було підготовлено лише надвечір 8 квітня - Міністерством фінансів спільно з парламентськими комітетами.

"І лише після того ми змогли роздати його нашим колегам, народним депутатам, щоб вони ознайомились і вивчили цей документ, можливо, внесли свої зауваження, для цього теж потрібен час, - сказав глава парламенту. - Саме тому з п'ятниці ми перемістили позачергове засідання на понеділок. Будуть ще додаткові зустрічі як із представниками депутатських фракцій, так і з головами комітетів для того, щоб максимально якісний документ був розглянутий і, я сподіваюсь, був прийнятий у Верховній Раді України".

За словами Д. Разумкова, саме зміни до Держбюджету-2020 стануть головним питанням, яке розглядатимуть на позачерговому засіданні парламенту.

"Від цього сьогодні багато що залежить у нашій державі, і тому саме така детальна робота була над цим законопроектом, - додав Голова Верховної Ради. - Можливо, ще будуть включені додаткові законопроекти, які визначатимуться ініціаторами проведення позачергового засідання, вони можуть бути різними - усе в рамках Регламенту і потреб, які стоятимуть перед Верховною Радою".