Урядовий законопроект погоджується з парламентськими комітетами та депутатськими фракціями і групами.

Законопроект про внесення змін до Закону "Про Державний бюджет України на 2020 рік", який планується розглянути на наступному позачерговому пленарному засіданні парламенту, містить два основних блоки - фінансування боротьби з епідемією COVID-2020 та соціальний блок. Про це повідомив представник Кабінету Міністрів у Верховній Раді, народний депутат України Василь Мокан (фракція "Слуга народу") у коментарі телеканалу "Прямий".

"Я не маю сумнівів, що з другого разу ці зміни будуть проголосовані, оскільки упродовж доопрацювання за скороченою процедурою Кабмін виходив на постійний діалог з Верховною Радою, комітетами, фракціями, і в першу чергу - з бюджетним комітетом, який доопрацьовує цей законопроект, - сказав Мокан. - Також перед засіданням в обов'язковому порядку пройде обговорення і погодження змін із чіткими цифрами з депутатськими фракціями і групами, і впевнений, зміни наберуть необхідну кількість голосів. Це важливо для країни, оскільки там буде створюватися Фонд для боротьби з епідемією, що дасть можливість ефективно фінансувати всі протиепідемічні заходи, також приводить показники доходів та витрат бюджету до реалій сьогоднішнього дня, а не тих, які закладалися наприкінці року".

"До повторного другого читання проект якісно краще доопрацьований, погоджений з профільними комітетами", - запевнив Василь Мокан.

"Там фактично йде мова про два основні блоки - ми приводимо у відповідність сьогоднішнім реаліям макроекономічні показники, курс долара та інші, а також показники дефіциту бюджету, дохідної і витратної частини, - додав представник Кабміну. - Витратна частина складатиметься з двох основних блоків - Фонд для боротьби з епідемією коронавірусу і подолання її наслідків, фінансування заходів, структур і людей, які задіяні до цього процесу. Другий блок - соціальний захист населення, доплати, анонсовані пенсіонерам, лікарям, підтримка бізнесу. Зміни до бюджету відкривають також дорогу до допомоги МВФ, залишиться ще розглянути законопроект про банківську діяльність".