На знімку: Найбільше потерпає малий та середній бізнес.

Економічна криза вже відчутна. В Івано-Франківській ОТГ розробляють заходи для відновлення економіки після карантину. При міській раді створили штаб. Долучають науковців, виробничників, інтернет-ресурси.

"Акції "Свій до свого по своє", "Купуй франківське" стимулюватимуть відновлення малого та середнього бізнесу, що найбільше постраждав від вимушеного простою. Розробляємо механізми податкового послаблення. Це скасування на час карантину орендної плати, податку на нерухомість. Вивчаємо юридичний механізм звільнення від єдиного податку", – розповів міський голова Руслан Марцінків.

Задля підтримки місцевих виробників в Івано-Франківську мають намір провести сільськогосподарські ярмарки в мікрорайонах. Щоправда, важливо забезпечити дотримання застережних заходів.

Під час карантину частину працівників комунальних служб відправили у відпустки за власний рахунок. Важливо відновити інфраструктурні роботи. Вже цими днями в місті розпочали поточний дрібний ремонт доріг, утеплення фасадів дитсадків. Роботи здійснюються надворі, тож легше дотримуватися карантину.

"Важливо провадити роботи із залученням найбільшої кількості працівників. Так підтримаємо підприємства, а також мешканців міста", – наголошує Руслан Марцінків.

Івано-Франківська область.

Фото автора.