Про це йшлося під час традиційної наради під головуванням Президента Володимира Зеленського.

"Це чудово, що українці такі відповідальні, і більшість громадян свідомі високих ризиків епідемії, адже пік ще попереду. Тому треба зробити все можливе, щоб і три відсотки вірян не наражалися на небезпеку", – прокоментував ці результати опитування глава держави.

Під час наради повідомили, що до України прибуло ще три літаки з Китаю зі спецзасобами для боротьби з коронавірусом, які розподілятимуться не лише по опорних лікарнях, але й надійдуть у великі торговельні мережі. Також надалі здійснюватиметься моніторинг наявності масок в аптечних мережах, а в разі їхньої відсутності у продажу вживатимуться заходи адміністративного реагування.

Президент доручив уряду змінити порядок розподілу по лікарнях медичних засобів для боротьби з COVID-19. "В одномуіз госпіталів Кіровоградщини – 20 заражених лікарів. Це тільки один із прикладів. Доставка спецзасобів відбувається лише в опорні лікарні, але кожен лікар у кожному медзакладі – на передовій, і ми маємо забезпечити кожного з них", – зазначив В. Зеленський.

Також сьогодні виникла проблема, що в деяких медзакладах, які отримали сучасні апарати штучної вентиляції легень (ШВЛ), лікарі часто не вміють ними користуватися. "Потрібно організувати онлайн-уроки. Тоді можна навчити лікарів в областях дуже швидко", – зауважив Президент.

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов у зв'язку з цим повідомив, що невдовзі в онлайн-режимі запрацює інформаційно-консультаційний центр для лікарів.

Фото з сайту president.gov.ua