Ремонтні роботи на трасі М-12 тривають на об'їзній дорозі навколо Вінниці
 


Асфальт стелять на попередньо підготовлену "подушку".

Завершити роботи планують у середині нинішнього року.

Територією області проходить 185,4 кілометра дороги М-12 (Стрий –Тернопіль – Кропивницький – Знам'янка). Вони беруть початок на межі з Хмельниччиною  і завершуються виходом до міста Умань на Черкащині. Ремонтують упродовж двох років. На частині ділянок трасу розширили. Залишилося настелити асфальт ще на 25 кілометрах.

Нині дорожні служби працюють  на відрізку великої об'їзної дороги навколо Вінниці. Крім покриття відремонтувати мають ще два автомобільні мости, що розташовані на дорожніх розв'язках.

За інформацією Служби автомобільних доріг у Вінницькій області, на виконання названих робіт з державного дорожнього фонду передбачено майже 1,1 мільярда гривень.

Голова Вінницької облдержадміністрації Владислав Скальський цікавився виконанням робіт підрядником. Найперше звернув увагу на якість нового дорожнього покриття. За його словами, закінчити ремонт планують влітку нинішнього року.

Щодоби, за даними Служби автомобільних доріг, по трасі М-12 проїздить  від десяти до 13 тисяч одиниць транспорту. Важливість дороги ще й в тому, що її відрізок входить до транспортного коридору GoHighway. Ним передбачено з'єднати українські порти Чорного моря, зокрема Одеси, Херсона та Миколаєва, з польськими портами Балтики.

Вінницька область.

Фото з сайту Державного агентства автомобільних доріг України.