Зокрема, на офіційному сайті музею і на його сторінках у Фейсбуці та Інстаграмі розмістили слайд-шоу для наймолодших дослідників всесвіту «Космічна мандрівка», мікрофільм про фестиваль дитячої художньої творчості «Мрії про космос» та добірку астрофотографій і малюнків дев’ятикласника міської гімназії № 23 Арсенія Касянчука. Крім того, знавцям історії космонавтики запропонували відповісти на питання тематичної вікторини, результати якої буде оголошено 14 квітня.

Заклад також підготував розповідь про історію шатла «Колумбія», перший пілотований політ якого відбувся 12 квітня 1981 року, та цікаву презентацію про 25 космічних експозицій, які діють у музеях різних українських міст – Дніпра, Єнакієвого, Києва, Краматорська, Кременчука, Переяслава, Полтави, Почаєва, Харкова тощо.

І, нарешті, музей підбив підсумки конкурсу фотографій «Мій космос», оголошеного на початку квітня. Усім бажаючим пропонувалося уважно придивитися вдома до повсякденних речей побуту та родинних реліквій і зробити світлину на космічну тематику. Учасники конкурсу черпали натхнення з несподіваних джерел – дитячих іграшок та книжок, шпалер і колекції поштових марок, зоряних карт та камінців у власній кишені. А перемогу здобула фотографія «космічної станції», яку вдалося зробити, помістивши в мікрохвильовку… звичайнісіньку тертушку для овочів.

Житомир.