Мурал, що прикрашає цоколь будинку по вулиці Бориса Горбатова
 


На в'їзді в місто Бахмут.

Як повідомили у Донецькому офісі Програми ULEAD з Європою (ULEAD with Europe), створення муралів профінансують за рахунок місцевого бюджету.

Наразі жанр вуличного живопису представлений у місті лише одним витвором цього мистецтва, що нанесений на цоколь будинку по вулиці Бориса Горбатова (на знімку 1). Втім, результати опитування, проведеного серед представників Бахмутської громади, показали: мешканці прагнуть бачити більше художнього різноманіття на вулицях міста. Отже, ідея подальшого створення муралів у Бахмуті знайшла свою підтримку.

Майже 40 відсотків опитаних запропонували розмістити зображення на двох дев'ятиповерхівках, розташованих по вулиці Чайковського та на в'їзді в Бахмут з боку Костянтинівки. Визначилися також із тематикою для муралів. Один із них символізуватиме "Громаду щасливих людей", а другий – "Бахмут історичний".

Підрядники, з якими укладено угоду про створення цих двох муралів, висловили намір прикрасити один із будинків ще й третім витвором свого мистецтва – на знак соціальної підтримки Бахмутської ОТГ. Його тема – "Місто, відкрите для добра". До роботи над ескізами вже долучилися художники, які невдовзі презентують їх жителям громади.

"Зі створенням такої художньої колекції просто неба мурали стануть візитівкою Бахмутської ОТГ", – вважають у Донецькому офісі Програми ULEAD з Європою (ULEAD with Europe).

Донецька область.

Фото Донецького офісу Програми ULEAD з Європою (ULEAD with Europe).