На знімку: завідувач відділення інтенсивної терапії та реанімації Млинівської ЦРЛ Віктор Красовський перший оцінив кисневий концентратор.

Нещодавно арсенал медичного обладнання КНП «Млинівська центральна районна лікарня» на Рівненщині поповнився кисневим концентратором китайського виробництва, який подарувало ПП «Деметра».

Цей апарат дає змогу сепарувати з атмосферного повітря кисень і досягати 98 відсотків його концентрації. Тобто з його допомогою може безкінечно продукувати з повітря концентрований кисень і подавати під високим тиском у кисневу мережу. Відтак це дає можливість медикам відійти від клопотів із підвезенням, підключенням кисневих балонів.

Крім того, кисневий концентратор забезпечує цілодобову безперебійну роботу. Млинівські медики вже змонтували апарат, підключили до кисневої мережі й випробували. До речі, одночасно апарат можна підключати вісьмом пацієнтам.

Керівники «Деметри» самі виявили ініціативу підсобити млинівським медикам у час пандемії коронавірусу. Ті зорієнтували благодійників на кисневий концентратор, бо він не менш важливий, ніж апарат штучної вентиляції легень.

Млинів
Рівненської області.

Фото автора.