Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков спільно із Першим заступником Голови Русланом Стефанчуком, Заступницею Голови Оленою Кондратюк та Керівником Апарату Верховної Ради Вячеславом Штучним вшанували пам’ять ліквідаторів Чорнобильської катастрофи. Урочиста церемонія покладання квітів з нагоди 34-тої річниці аварії на ЧАЕС відбулася біля пам’ятного знаку «Воїнам Чорнобиля» та меморіального кургану «Героям Чорнобиля».

«У деяких аспектах події 1986 року і те, що відбувається сьогодні, схожі, адже тоді також була загроза не лише для України, а для Європи та навіть більше. Завдяки людям, які 34 роки тому поклали своє здоров’я, життя, сьогодні ми можемо жити тут», - зазначив Дмитро Разумков. 

Голова Парламенту також наголосив, що сьогодні перед світом та людством постав інший виклик - глобальна пандемія, яка так само загрожує нашому здоров’ю та наших близьких. «Ми маємо пам’ятати, що лише об’єднавши зусилля, консолідувавши суспільство і країну, ми зможемо протистояти таким викликам», - підкреслив він.

Прес-служба Апарату Верховної Ради України

Фото Андрія НЕСТЕРЕНКА.

Більше фото тут.