За його словами, кожна депутатська фракція та група, а також позафракційні народні обранці матимуть дві доби на подачу своїх поправок. Ще два дні відводиться профільному комітету для того, щоб завершити роботу над так званою "особливою порівняльною таблицею". До неї також увійдуть поправки, вже раніше враховані комітетом. Саме з цією таблицею народні депутати і працюватимуть у сесійній залі. Утім, поки що зарано говорити про яку саме кількість поправок ідеться, наголосив глава парламенту. Він підкреслив: для того, щоб розглянути це питання, найпевніше доведеться знову зібрати 150 підписів народних депутатів і пройти стандартну процедуру для скликання позачергового засідання. А також зауважив, що винесені в такому форматі питання мають обов'язково розглядатися в повному обсязі.

Очільник законодавчого органу влади також висловив свою думку з приводу розширення термінів для роботи тимчасової слідчої комісії, яка розслідує оприлюднені в ЗМІ факти можливих корупційних дій посадових осіб органів державної влади, які призвели до значних втрат дохідної частини Державного бюджету. Журналісти цікавилися, чи означає це, що парламентарії займатимуться, в тому числі, й урядом Володимира Гройсмана. "Тут немає Кабміну когось одного, і корупція, на жаль, не стосується чиїхось Кабмінів – вона або є, або її немає, – сказав Дмитро Разумков. – Для того, щоб була повнота розуміння ситуації і для більш глибокого вивчення фактів, про які заявили деякі чиновники, коректно і правильно буде, щоб терміни розширили на весь минулий рік. Я б навіть ще додав часу. Народні депутати вивчатимуть матеріали за весь проміжок визначеного часу, незалежно від того, чий Кабмін тоді був при владі".

А от питання, пов'язані із послабленням карантину, Дмитро Разумков коментував не дуже охоче. Він наголосив, що це зона відповідальності Кабінету Міністрів. "Є багато чинників, які впливають на формування відповіді про послаблення карантину, – сказав Голова Верховної Ради. – Нині маємо непрості соціально-економічні умови, які треба змінювати для того, щоб люди поверталися до роботи й мали можливість забезпечити себе і свої сім'ї. Українці вміють і люблять працювати, тож треба створювати для цього умови". Водночас, Дмитро Разумков зауважив, що карантин показав себе як достатньо ефективний механізм на початку розвитку пандемії. Як результат – бачимо в своїй країні іншу ситуацію порівняно з деякими іншими країнами Європи. Глава парламенту висловив сподівання, що динаміка такою ж і залишиться.

Фото Андрія НЕСТЕРЕНКА.

Більше фото тут