До голів Рівненської обласної ради — Олександра Данильчука та облдержадміністрації — Віталія Коваля надійшов лист від керівництва Комунального підприємства «Міжнародний аеропорт Рівне». В ньому йшлося про те, що виконавча служба має намір виставити на публічні торги та продати за борги частину майна цього обласного комунального підприємства. Йдеться, зокрема, про два об’єкти: стоянку автомобілів площею 6 000 кв. м та будівлю гаража площею 1441 кв. м. І це при тому, що вони використовуються для потреб самого аеропорту — для зберігання техніки.

За інформацією директора підприємства, під арештом також опинилася техніка, яка безпосередньо використовується в процесі обслуговування літаків та є необхідною умовою для проходження аеропортом сертифікаційних перевірок.

Позиція керівництва обласної ради та облдержадміністрації з цього питання категорична: не можна допустити продажу майна такого стратегічного для Рівненщини об’єкта. І на це є кілька причин.

По-перше, відповідно до ч. 1 ст. 75 Повітряного кодексу України аеродроми та аеродромні об’єкти, які перебувають у державній чи комунальній власності, не підлягають відчуженню, продажу, приватизації, обміну чи передачі в заставу.

По-друге, відповідно до розпорядження голови облдержадміністрації від 7 лютого 2018 року № 71дск, «Міжнародний аеропорт Рівне» зарахований до важливих об’єктів першої категорії регіонального та місцевого значення.

Відтак голова Рівненської обласної ради Олександр Данильчук (на знімку) звернувся в прокуратуру Рівненської області, управління Служби безпеки України, відділу примусового виконання рішень Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції в Рівненській області щодо недопущення відчуження майна КП «Міжнародний аеропорт Рівне» (на знімку).

Юлія ВАСИЛЕНКО-СЛОБОДЕНЮК, керівник прес-служби Рівненської обласної ради.

Фото прес-служби.