Після другої години ночі, як по команді, що надходила з одного центру, в кількох кварталах столиці спалахнули банкомати, легкові автомобілі, мікроавтобуси, які доставляють продукти в невеликі крамниці. Внаслідок чого постраждали три банкомати й понад десяток автомобілів. За першим сигналом від громадян до місця виїхали пожежники й поліція. Правоохоронцям вдалося затримати більше 40 осіб, які брали участь в актах вандалізму.

У Салоніках представники анархічної організації зі сміттєвих контейнерів спорудили кільцеву барикаду біля консульства Туреччини. Підпалити побутові відходи їм не вдалося, бо охорона диппредставництва викликала поліцію, і анархістам довелося відбиватися від поліцейських. У хід вони пустили не тільки каміння і металеві прути, а й пляшки із запальною сумішшю. У результаті спалахнуло шість автомобілів і кілька баків зі сміттям. Поліції довелося застосовувати сльозогінний газ і шумові гранати для розгону анархістів.

Поліція Афін і Салонік проводить розслідування того, що сталося, і з’ясовує причини, з яких анархісти влаштували заворушення. Поки що вони невідомі. Можливо, протести стали продовженням п’ятничних мітингів проти «щеплень від коронавірусу», «чипізації», «штрих-кодів» та інших «карантинних заходів», якими невідомі маніпулятори лякають громадян.

Цікаво, що протести під такими само гаслами хвилями відбуваються по всій Європі, що наштовхує на думку: «ляльковод» у них один.