За будь-яких обставин без хліба та хлібобулочних виробів не може обійтися жодна сім’я. Тож пекарі торгової марки «Скиба» невтомно працювали і працюють для цього, адже фірмові магазини хлібозаводу є не лише у місті Сарни, а й у Рівному та інших містах області.

Комерційний директор Сарненського хлібозаводу Інна Войтюк розповідає, що робота працівників хлібозаводу нелегка, а в період карантину — тим паче: постійні перевірки стану здоров’я, використання засобів захисту та дезінфекції. Продукцію, що раніше реалізовували не пакованою, довелось зняти з виробництва. Однак, зі слів керівництва, це все не суттєво вплинуло на звичний режим роботи: чистота та стерильність — невід’ємна складова їхньої діяльності у будь-які часи. Найважче — це робота в екстремальних умовах. Адже одне — дотримуватись санітарних норм у мирні часи. І зовсім інше — коли щодня ризикуєш життям і саме тому ретельно дбаєш про цей захист.

— На болючій для всіх хвилі епідемії ми змогли вдосконалити систему пакування продукції, оптимізувати графіки виробництва, переглянули санітарні норми роботи працівників. Це новий досвід, новий крок до того, щоб бути ще кращими, — каже комерційний директор.

Не виникло у підприємства проблем і з доїздом працівників, коли скасували рух міського і приміського транспорту. «Ми маємо достатній автопарк для того, щоб забирати більшу частину персоналу з прилеглих населених пунктів. Проте деяких працівників все ж таки довелося відправити в оплачувані відпустки. І їхню відсутність відчували постійно, особливо в передвеликодній тиждень, коли завод випікав рекордні замовлення пасок. Але ми впорались», — розповідає комерційний директор.

Обсяги виробництва хліба практично не змінилися навіть з приходом карантину. Це продукт першої необхідності, який споживають за будь-яких обставин. Саме тому і ціни на нього підприємство не підвищило, при тому, що борошно — подорожчало. Лише деяких булочних виробів стали випікати менше. Адже зараз закриті навчальні заклади, де на них найбільший попит.

І все-таки ТМ «Скиба» намагається потішити свого клієнта смачними новинками. «Невдовзі наші клієнти зможуть ласувати міні-піцами, багетами з житнього борошна та новими смаками пончиків», — каже головний технолог Сарненського хлібозаводу Наталя Годунко.

Сарни

Фото надане автором.