Печерський районний суд Києва 25 травня розглянув клопотання щодо запобіжних заходів підозрюваним у кримінальному провадженні про вбивство журналіста Павла Шеремета — ветерану АТО Андрію Антоненку, волонтеру, дитячому хірургу Юлії Кузьменко та медичній сестрі Яні Дугарь. Суд задовольнив клопотання прокуратури й залишив Кузьменко та Антоненко під вартою ще на два місяці. А також змінив запобіжний захід Дугарь з домашнього арешту на заставу в 168 тисяч гривень. У соцмережах уже збирають гроші на цю заставу, адже підозрювана — контрактниця ЗСУ, не має статків, щоб самостійно внести таку суму.

На засідання суду пресу не пустили. Його транслювали на ютуб-каналі Судової влади України.

Водночас під стінами Офісу Президента України стартувала акція на підтримку підозрюваних у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета — Юлії Кузьменко, Андрія Антоненка та Яни Дугарь.

Згодом учасники акції рушили під стіни Печерського суду Києва, де у той час розглядалося клопотання із продовження запобіжного заходу для Яни Дугарь.

21 травня 2020 слідство змінило підозри всім трьом фігурантам кримінального провадження про вбивство журналіста Павла Шеремета. Слідчі також відкрили окреме провадження стосовно невстановлених осіб — організаторів вбивства.

22 травня поліція завершила розслідування стосовно трьох підозрюваних у виконанні вбивства журналіста Павла Шеремета.

За результатами проведених експертиз відеозапису із камер спостереження та відстеження телефонів слідство припустило, що вибухівку закладала Юлія Кузьменко (волонтерка на прізвисько Лиса, працює дитячим хірургом в ОХМАТДИТ), разом з нею був Андрій Антоненко (ветеран ООС, музикант гурту «Ріффмастер»), а Яна Дугарь (контрактниця Збройних Сил України) фотографувала місце розташування камер на мобільний телефон поруч із місцем злочину незадовго до вбивства Павла Шеремета.