Тісний контакт між ними — суттєва допомога не лише в навчанні, а й у пізнанні таємниць людських душ, людських стереотипів при викладанні акторської майстерності майбутнім тележурналістам.

Якщо людина талановита — вона талановита в усьому. Як тележурналіст Ганна реалізувалася в ролі першої ведучої «Сніданку з 1+1». Згодом отримала ступінь магістра фізичної реабілітації, закінчила Інститут соціальних технологій рідного Університету «Україна».

Пригадую, як на святі з нагоди 20-річчя Університету студенти виконували пісню, текст і музику до якої написала Ганна Левченко:

Україно, встань! Досить сльози лить.
Україно, встань, бо пора
шануватися і любить.
Україно, встань золотом
ланів.
Україно, встань
за своїх синів!
Україно, встань, об’єднай дітей.
Україно, встань
обличчям до людей.
Україно, встань — маєш добрий рід.
Україно, встань!
З нами Бог і світ.

Ганна Левченко зіграла понад 200 ролей в кіно та на телебаченні. Серед улюблених — перше кохання Олександра Пушкіна, одна з головних ролей у кіноепопеї «Одна любов душі моєї» про перебування поета в Україні та на Кавказі і його кохання до української дівчини, пронесене через усе життя. А ще Ганна підбирала пісні, які лунали у фільмі, нагадуючи, що Пушкін обожнював наш фольклор.

З теплом згадує Анна про ті незабутні зйомки. Роль дядька Пушкіна грав Сергій Ніконенко — талановитий актор і прекрасна людина, з яким працювати було величезним задоволенням...

Ганна Левченко володіє чудовим народним голосом. У багатьох фільмах звучать пісні в її виконанні. Крім того, вона пише сценарії та блискуче виконує дубляжні ролі. Між іншим, герої відомих мультиків та зірки світового кіно на українському екрані говорять її голосом.

Яскрава, колоритна акторка, від природи наділена тонким почуттям гумору, Ганна є оптимісткою. І студенти, і колеги знають: коли з нею поспілкуєшся хоч кілька хвилин, то піднесений настрій зберігається довго. До Дня вчителя студенти навіть нагородили улюблену викладачку медаллю «Позитив на цілий день».

Віра Ганни Левченко у велике майбутнє своєї країни, дієва любов до рідного краю, до рідного Університету «Україна», до українського кінематографа, глибоке знання українського фольклору захоплюють і надихають.

Лілія ЗОЛОТОНОША, доцент кафедри української мови і літератури, іноземних мов та перекладу Університету «Україна».