Під час важкого для усього людства періоду пандемії саме родинне тепло допоможе врятуватися. Переконайтеся в цьому самі.

Карантин змусив нас залишатися вдома. І цей період можна провести з надзвичайною користю. Адже згадайте, як нам не вистачало часу на звичайне спілкування з рідними за спільною вечерею. Як зранку, поспіхом збираючись на роботу, забували поцілувати одне одного. Як обмінювали затишне спілкування з мамою на веселу зустріч з друзями. А зібратися всією сім’єю вдавалося лише у вихідний. Тепер нарешті можна це виправити.

Так зробила і я.

Прокидаючись пізніше, ніж зазвичай, одразу поспішаю на кухню, адже матуся вже чекає на мою допомогу у приготуванні сніданку. Що сьогодні на черзі? Млинці? Ммм... Прекрасний початок дня! Татко прийшов на дивовижний аромат, який уже розлився по кімнатах. Цілує любу дружину і старшу донечку (мене), прямує будити молодшу «соньку». Нарешті спокійний сніданок у повному складі сім’ї. Ніхто нікуди не поспішає.

Обговорюємо плани на день.

На черзі творче заняття з сестричкою. Вчора ми навчилися складати оригамі у вигляді котика. Сьогодні робимо зайчика. Потім — час дистанційного навчання. Мала вирішує першокласні математичні приклади. А я намагаюся скласти план для моєї курсової роботи.

Прийшов час обіду. Що б сьогодні смачненького приготувати? Давно не їли домашніх вареничків: бракувало часу на їх приготування. А тепер його вдосталь. «Алло, бабусю, як здоров’я? Нагадай, будь ласка, свій секретик, щоб вареники не розварилися? Так, сьогодні готуємо за твоїм рецептом. Не хворійте! Дякую, цьом!» Ох і смачні ж вийшли! Це й не дивно, адже зроблені з любов’ю і зовсім без поспіху. Татко оцінив.

Після обіду кожен займається своїми справами. Я вишиваю картину бісером. Мама читає книжку. Тато з сестричкою витратили вільний час на денний сон.

Що приготувати на вечерю? Щось зі збережених рецептів інстраграмних фуд-блогерів, на які досі не наважувалася! «Курячі рулетики кордон блю»? Чому б ні.

Нарешті традиційний кіновечір. Сьогодні черга сестри обирати фільм. «Крижане серце-2». Мультфільм так мультфільм. Поринемо в дитинство. Глибоченна тарілка попкорну, мамин компот... Затишно всівшись на диван та вкрившись теплою ковдрою, починаємо перегляд.

Коли є багато часу, можна приділити його й вечірньому догляду за обличчям та волоссям. Після години у ванній кімнаті почуваєшся повністю очищеною і задоволеною. Перегляд новин, чай із лимоном перед сном і в ліжко...

Завтра на нас чекає ще один день карантину. Тобто ще одна можливість побути з сім’єю. Якщо у вас є якісь непорозуміння в родині, то саме час їх роз’яснити. Якщо вам бракувало часу на розвиток сімейних відносин, зробіть це зараз. Започаткуйте нові традиції в родині. Бережіть одне одного, піклуйтеся про здоров’я і мийте руки. Подолаймо вірус разом!

18 років.
Київ.