Фігурантам оголосили підозри у бандитизмі та замаху на умисне вбивство двох і більше осіб. Про це повідомив днями міністр МВС Арсен Аваков.

«У Києві, Броварах та Ірпені затримано ще 13 осіб на чолі з кримінальним авторитетом «Віха» або «Журавель». Встановлено, саме вони «виступили» з боку місцевих перевізників. Усім оголошено підозру в бандитизмі та замаху на умисне вбивство. Вилучено зброю і боєприпаси. Доженемо всіх!», — зазначив він.

Нині зловмисників затримано у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України, ще двоє після перестрілки із тілесними ушкодженнями перебувають у лікарні. Всім 15 оголошено про підозри у бандитизмі та замаху на вбивство двох і більше осіб.

Під час проведення 20 обшуків за місцями їхнього проживання працівники поліції виявили зброю (три гладкоствольні рушниці, автомат, три пістолети), патрони, гранати, рації, біноклі, балаклави, наркотики, маски. Також поліцейські вилучили вісім автівок преміум-класу.

За фактом стрілянини у Броварах поліція проводить досудове розслідування у кримінальних провадженнях, відкритих за ч. 4 ст. 296, ч. 1 ст. 263 та за ст. 15, ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України.