До 11 зросло у Слов’янську Донецької області число інфікованих на COVID-19, і впродовж цього тижня місто вмить посіло другу сходинку в області за кількістю випадків коронавірусу. На початку тижня захворювання виявили у трьох місцевих жителів, один з яких, 65-річний чоловік, помер. 3 червня коронавірус був лабораторно підтверджений у семи жителів Слов’янська.

На спалах коронавірусу відреагувала місцева влада, звернувшись до мешканців із застереженням. Літнім людям керівництво Слов’янська порадило самоізолюватись, а містянам — більш обачливо поводитися у громадських місцях і в міському транспорті. Призначено й засідання комісії з надзвичайних ситуацій, де розглянеться питання про ймовірне повернення карантинних обмежень...

«Зрозуміло головне: ми бачимо тільки верхівку проблеми. Коронавірус циркулює в місті. Кількість хворих стрімко зростає», — зауважує керівництво міста.

На прес-брифінгу в Донецькій ОДА заступник начальника управління — начальник відділу стратегічного розвитку охорони здоров’я та забезпечення лікарськими засобами управління організації та розвитку медичної допомоги населенню департаменту охорони здоров’я ОДА Олександр Педенко повідомив, що, за попередньою інформацією, чоловік, який 2 червня помер від COVID-19 у Слов’янську, міг заразитися від родича, який прибув із Росії.

Перші ознаки гострої респіраторної хвороби у чоловіка з’явилися наприкінці травня. Пацієнтові діагностували пневмонію, він перебував на апараті штучної вентиляції легень і помер з ознаками наростаючої дихальної недостатності.

Частину контактних осіб, за словами Олександра Педенка, вже встановлено. Взяті зразки перевіряють на наявність коронавірусу в діагностичних лабораторіях. Триває епідрозслідування...

Донецька область.