Станом на ранок 4 червня у столиці від початку пандемії уже 3210 підтверджених випадків захворювання на COVID-19. Тільки за попередню добу виявлено 77 інфікованих осіб, серед них — 15 медиків.

Напередодні, 3 червня, спалах коронавірусу зафіксовано у військовій частина А0105, розташованій у столиці, — захворіло 27 військовослужбовців. Про це повідомляє прес-служба командування Медичних сил ЗСУ.

П’ятеро військовиків перебувають на стаціонарному лікуванні у Національному військово-медичному клінічному центрі «ГВКГ», решта — на лікуванні вдома під наглядом медичної служби. Стан здоров’я пацієнтів задовільний, усі вони отримують необхідне лікування.

У відомстві наголошують, що на території військової частини здійснено дезінфекцію приміщень та об’єктів площею 1800 кв. метрів.

«Медичною службою військової частини проведена активна робота щодо виявлення можливих контактних осіб та їхньої ізоляція. Також відібрано понад 150 зразків біологічного матеріалу для лабораторного дослідження методом ПЛР», — йдеться у повідомленні.

Командиру військової частини вручено припис щодо проведення протиепідемічних заходів з метою недопущення поширення гострої респіраторної хвороби COVID-19.