Вітаю колектив журналістів «Голосу України» з професійним святом. Зичу всім патріотам, для кого правдиве, гостре і влучне слово стало «єдиною зброєю», міцного здоров’я, чистоти думок, духовних сил, тільки радісних новин, завжди бадьорого настрою і творчого натхнення. Бажаю якнайбільше змістовних і чесних текстів з актуальних суспільних питань, всебічного глибокого аналізу подій і явищ сьогодення.

Ціную шановну газету за постійну увагу до важливих державних проблем. Зокрема, за висвітлення питань поточної політики, економіки, екології, збереження і розвитку національної культури, духовності й моральності. За увагу до непростих процесів «десовєтизації» свідомості й поведінки нашої людності.

Дякую за сприяння у становленні структур громадянського суспільства як об’єднаних спільнот самодостатніх людей — вільних, сміливих, грамотних і небайдужих. Україна вистоїть, переможе всіх недругів, очиститься від внутрішньої скверни тільки завдяки патріотизму, розуму, волі й енергії активних громадян — тих, хто усвідомлює, завжди відстоює і безкомпромісно захищає законні права: власні, своїх родин, громад, а також національні й державні інтереси.

У липні нинішнього року відзначимо 30-річчя ухвалення Декларації про державний суверенітет України, а менш ніж за 15 місяців святкуватимемо 30-річчя проголошення Самостійності нашої Вітчизни. У зв’язку з цим набувають великої суспільної ваги і потребують висвітлення значущі події жертовної боротьби найкращих синів і дочок нашого народу за незалежність Батьківщини в буремному і трагічному XX столітті. Адже державну самостійність України впродовж десятиріч добровільно виборювали мільйони патріотів (нині Вітчизну захищають їхні духовні спадкоємці!), поклавши на вівтар свободи найдорожче — молодість, свободу, здоров’я і навіть життя. Сподіваюся на подальшу активну участь журналістів «Голосу України» у процесах відродження і збереження історичної пам’яті.

Дякую газеті за регулярне висвітлення численних тяжких злочинів, скоєних окупаційним кремлівсько-комуністичним режимом проти українського народу. Жертвами голодомору-геноциду і перманентного терору стали, як правило, найбільш патріотичні, чесні, освічені і працьовиті люди.

Матеріали, присвячені трагічним подіям нашої історії, покликані нагадувати читачам: людиноненависницька, сатанинська політична природа Московщини — дикунської імперії зла, агресії, загарбництва, терору, безперервних репресій і звірячих соціальних експериментів упродовж століть — залишається незмінною. Події останніх шести років підтверджують це. Тому гасло «Геть від Москви!» завжди для нас актуальне.

Бажаю шановній газеті завжди послідовно й аргументовано обстоювати не-
зворотність цивілізаційної стратегії нашої держави: пропагувати геополітичний курс України на європейські та євроатлантичні стандарти і цінності.

З повагою Анатолій КОВАЛЬЧУК, просвітянин.

Київська область.