Національне антикорупційне бюро України завершило розслідування факту внесення недостовірної інформації до електронної декларації за 2017 рік одеським міським головою. Сьогодні підозрюваному відкрито матеріали кримінального провадження для ознайомлення. Дії підозрюваного кваліфіковано за ст. 366-1 Кримінального кодексу України, повідомили в Управлінні зовнішніх комунікацій НАБУ.

За даними слідства, міський голова Одеси не вніс до е-декларації відомості про майно та доходи – квартиру, два паркомісця, елінг, дачу, нежитлову нерухомість, дві автівки, частки у низці суб'єктів господарювання, відсотки за вкладами у банках – своєї колишньої дружини, з якою перебував в офіційному шлюбі з 1985-го по 1997 роки, має двох спільних дітей, одна з яких народилась у 2000 році, тобто після офіційного розірвання шлюбу, і був пов'язаний спільним побутом, мав взаємні права та обов'язки.

Згідно з експертизами, проведеними в межах досудового розслідування, посадовець не вніс до декларації за 2017 рік статки на загальну суму 16,3 млн грн. -

Це вже друга підозра одеському міському голові у скоєнні злочину, кваліфікованого за ст.3 66-1 КК України. У березні 2019 року йому інкримінували внесення недостовірних відомостей у декларацію за 2015-2016 роки.

Це розслідування детективи НАБУ розпочали у березні 2019 року.

"Голос України".